Nieuws

 • Selectie en keuring van bomen voor Machelen, Leihoekstraat parking

  zondag, oktober 21, 2018

  In aanwezigheid van de bouwheer VENECO zijn we verleden week de keuring en de selectie gaan doen van de bomen. Deze zullen dit najaar aangeplant worden op de her-ingerichte parking en kiss-en-ride zone aan de Leihoekstraat in Machelen. Dank aan Boomkwekerij Van Der Berk voor de goede ontvangst. 

  Lees meer

 • Omvorming bedrijfssite Torck tot nieuwe woonwijk in Deinze

  vrijdag, oktober 19, 2018

  Tussen eind 2013 en nu vonden veel overlegmomenten plaats tussen alle actoren in dit project: stad Deinze, OVAM, Vlaanderen departement omgeving (wetgeving leegstaande en verwaarloosde bedrijfsruimten), architectenvennootschap a33, studiebureau Avalon Landscape + Engineering en eigenaar Saranta N.V. Deze laatste onderhandelt momenteel met verschillende bouwgroepen voor het bouwproject op zich.

  Lees meer

 • Nieuwe werfinrichting voor ELIA trace

  woensdag, augustus 8, 2018

  Samen met ELIA engineering, ANTEA en de landbouwexpert Luc Pinon heeft AVALON een nieuwe manier ontwikkeld voor de inriichting van werfwegen en stockage zones in landbouwgebieden. Hiervoor wordt afgestapt van het gebruik van bodem vreemde materialen zoals zand, puin en steenslag en overgestapt naar het gebruik van compostfracties. Hierbij wordt gestreeft om een minimum aan bodemverstoring en verdichting van de ondergrond te bekomen. Zo blijven de opbrengsten voor de akker en vee teelt gegarandeerd ook na de plaatsing van de kabels.

  Lees meer

 • Parking Leihoekstraat in uitvoering

  zaterdag, juli 14, 2018

  Niet tegenstaande het bouwverlof aan de deur staat is de uitvoering van de parking en afzetzone aan VIBSO in de Leihoekstraat in volle uitvoering. Samen met de aannemer gaan we tot het huiterste om zo snel mogelijk de toegankelijk te kunnen verzekeren van de school en haar achterliggende gebouwen. 

  We gaan hier voor een maximale recuperatie van de beschikbare materialen die vrij gekomen zijn door de sloopwerken. Vooral de waterhishouding zal in dit stadium aangepakt worden met een scheiding van de afvoerstromen en een maximale infiltratie van het hemelwater. 

  Lees meer

 • Fase1 terrein modellering De Wieleman

  woensdag, mei 16, 2018

  Ondertussen in België ...... De eerste fase van de terreinmodellering is begonnen in het landschapsintegratieproject 'De Wieleman'. Het bouwbedrijf TAVAGRO heeft de oude huizen gesloopt en de algemene modellering van het terrein voltooid in afwachting van de start van de bouwwerkzaamheden. Bekijk de projectpagina op onze website.

  Lees meer

 • First step in partnership between Avalon L+E and VIGURD

  vrijdag, november 24, 2017

  Deze week werd door professor Hoàng Mạnh Nguyên ceo van VIGURD  en Philippe D. Vermeulen ceo van Avalon Landscape + Engineering de eerste stap gezet in het samenwerkingsverband voor ondersteuning en counseling aan duurzamen stedelijke ontwikkelingsprojecten in Vietnam. 

  Lees meer

Pagina's